اثر داروهای ضد درد غیراستروئیدی

یکی از فرمول های آسپیرین

محمدرضا کریمی

دکتر داروساز

یکی از فرمول های آسپیرین

یک فرمول آسپیرین

داروهای ضد درد و ضد التهاب غیر استروئیدی شامل آسپیرین، دیکلوفناک، ایپوپروفن، ایندومتاسین، مفنامیک اسید،‌پیروکسیکام، تولمتین و ناپروکسن هستند.

از داروی ناپروکسن که به صورت قرص و شیاف موجود است، در درمان آرتریت مزمن نوجوانی، دردهای خفیف تا متوسط (سردرد، قاعدگی دردناک، درد پس از عمل،‌ دردهای حاد عضلانی اسکلتی)،‌ تب، حمله حاد نقرس و میگرن استفاده می شود.

ایپوپروفن، پیروکسیکام و تولمتین برای درمان علامتی آرتریت رومانوئید و التهاب حاد و مزمن استخوان و مفصل به کار می روند. همچنین تولمتین برای درمان آرتریت جوانان مصرف می شود.

ایپوپروفن و پیروکسیکام برای رفع درد و التهاب آرتریت حاد نقرسی مصرف می شوند. ایپوپروفن برای کاهش تب مورد استفاده قرار می گیرد. ایپوپروفن و مفنامیک اسید برای کاهش تب مصرف می شود. ایپوپروفن و مفنامیک اسید برای رفع درد و سایر علایم قاعدگی دردناک اولیه به کارمی روند (این دو دارو همچنین در قاعدگی دردناک ثانویه ناشی از کاربرد IUD ، ممکن است موجب کاهش خونروی بیش از حد درحین قاعدگی و سایر علایم آن شوند. همچنین این دو دارو را می توان قبل از شروع قاعدگی یا در طول آن، برای جلوگیری از میگرن همراه با قاعدگی مصرف کرد. ایپوپروفن برای بهبود دردهای خفیف تا متوسط بخصوص زمانی که نیاز به اثرات ضدالتهابی نیز باشد (مثلاً جراحی دندان، جراحی مامایی، جراحی استخوان یا برای رفع درد عضلانی-استخوانی ناشی از جراحات بافت نرم بر اثر کشش یا پیچ خوردن در ورزشکاران) مصرف می شود. همچنین برای رفع سردردهای میگرنی یا سایر دردهای عروقی با مشاهده اولین علایم درد، یا پیش گیری از آن در صورت مصرف طولانی مدت به کار می رود. اسید مفنامیک برای رفع دردهای خفیف تا متوسطی به کار می رود که به درمان به مدت بیش از یک هفته نیاز نداشته باشد.

بیمارانی که به یکی از داروهای این دسته پاسخ نمی دهند ممکن است به سایر داروهای این گروه پاسخ دهند. در بیمارانی که به این داروها پاسخ می دهند بهبود نسبی و علامتی آرتریت معمولاً طی یک یا دو هفته پس از شروع درمان حاصل می شود. ولی حداکثر اثربخشی دارو پس از هفته ها به دست می آید. جهت کاهش تحریک گوارشی بخصوص در مصرف طولانی مدت می توان این داروها را با غذا یا داروهای ضد اسید مصرف کرد. مگر در مواردی مثل تب که نیاز به اثر سریع است. در موارد آسم، بی کفایتی قلب یا زیادی فشار خون و عیب کار کلیه و کبد زخم های معده و هموفیلی باید با احتیاط فراوان مصرف شوند.

اثر داروهای پایین آورنده قند خون و داروهای ضدانعقاد خوراکی در مصرف همزمان با این داروها افزایش می یابد.

اثر داروهای پایین آورنده فشارخون و مدر با این داروها بخصوص ایندومتاسین کاهش می یابد.

از مصرف استامینوفن به طور همزمان با این داروها مگر با تجویز پزشک یا دندانپزک خودداری کنید. مصرف این داروها به خصوص در اواخر بارداری توصیه نمی شود. توصیه می شود که در صورت بروز اسهال بلافاصله مصرف مفنامیک اسید قطع شود.

امتیاز به مطلب

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

To top