تیر (عطارد) خیلی سریع به دور خورشید می گردد. اما خیلی خیلی کند دور محور خودش می چرخد. یک روز در تیر (از طلوع خورشید تا طلوع بعدی خورشید) بلندتر از یک سال (یک دور گردش به دور خورشید) آن است.
سال بر روی تیر: یک سال در عطارد 87.97 روز زمینی طول می کشد. یعنی 87.97 روز زمینی طول می کشد تا تیر یک بار دور خورشید بگردد.
روز نجومی در تیر: هر روز نجومی در تیر 58.65 روز زمینی طول می کشد. یعنی 58.65 روز یا دو سوم سال طول می کشد تا یک بار دور محور خودش بچرخد. اما یک روز یعنی از یک طلوع خورشید تا طلوع بعدی خورشید به اندازه دو سال تیر یعنی 176 روز زمینی طول می کشد.
یک سال عطاردی روز است و یک سال عطاردی شب است. قبلاً فکر می کردند طول روز در تیر به اندازه طول سال آن است. در این صورت باید همیشه فقط یک طرف تیر رو به خورشید باشد. در حالی که چنین نیست و هر دو طرف به سمت خورشید می چرخد.
دلیلش این است که یک نقطه روی تیر که مستقیماً رو به خورشید است بعد از یک چرخش (دوره چرخش تیر دو سوم سال=59 روز) مجدداً در همان مسیر به خورشید رو می کند. منتها آن نقطه بعد از سه چرخش سیاره به دور محورش در همان موقعیت اولیه قرار می گیرد. آن هم در حالی که دو بار (176 روز زمینی) به دور خوشید گشته است.
مقالات مرتبط: