داروین دانشمند انگلیسی، پایه گذار “نظریه تکامل داروین” است که نحوه تفکر درباره جهان طبیعت را تغییر داده است.
چارلز رابرت داروین Charles Robert Darwin در 12 فوریه سال 1809 در شروسبری شروپستایر Shrewsbury, Shropshire انگلیس در یک خانواده ثروتمند و بانفوذ متولد شد. پدربزرگش از طرف مادر تولید کننده ظروف چینی و پدربزرگ دیگرش “اراسموس داروین”، یکی از روشنفکران برجسته قرن 18 انگستان بود.
داروین خودش نقشه داشت که رشته پزشکی را دنبال کند و در دانشگاه ادینبورگ هم تحصیل کرد. اما بعداً به خواندن الهیات در دانشگاه کمبریج علاقه مند شد. در سال 1831 به مدت پنج سال برای یک مأموریت علمی به گروهی در کشتی نقشه برداری اچ ام اس ملحق شد. در آن زمان اروپایی ها باور داشتند که زمین در هفت روز آفریده شده است. در سفر داروین “اصول زمین شناسی لایل” را مطالعه کرد و به فکرش رسید که فسیل هایی که در صخره ها پیدا می شوند، شواهدی از حیواناتی هستند که هزاران یا میلیون ها سال قبل زندگی می کرده اند. بحث های لایل، داروین را که در طول سفر با انواع غنی زندگی حیوانی و اشکال زمین شناسی برخورد کرده بود، تحت تأثیر قرار داد.
وقتی گروه تحقیقاتی به جزایر گالاپاگوس در 500 مایلی جنوب غربی آمریکا رسید، داروین در عقایدش به نقاط جدیدی رسید. داروین به این نکته توجه کرد که هر جزیره پرنده “سهره” مخصوص خودش را دارد که در حالی که با هم نسبت نزدیکی دارند، اما در موارد مهمی هم با هم متفاوتند.
در سال 1836 وقتی داروین به انگلستان بازگشت، سعی کرد معمای مربوط به مشاهداتش و پازل در مورد این که گونه ها چگونه تکامل پیدا کرده اند را حل کند. او تحت تأثیر عقاید “مالتوس” نظریه تکامل به وسیله فرایند انتخاب طبیعی را ارایه کرد. حیوانات یا گیاهانی که بهتر با آب و هواها هماهنگ می شوند، بیشتر احتمال دارد که به حیاتشان ادامه دهند و تولید مثل کنند، رسیدن به مشخصاتی است که به آنها کمک می کند تا با بچه آوردن به حیاتشان ادامه دهند و به تدریج، گونه ها در طول زمان تغییر می کنند.
داروین 20 سال درباره تئوریش کار کرد. بعد از این که داروین فهمید که طبیعت گرای دیگری به نام “آلفرد راسل والاس” هم عقاید مشابهی را ارایه کرده، دو نفری با هم کشفشان را در سال 1858 اعلام کردند. در 1859 داروین کتاب “منشأ گونه ها با واسطه انتخاب طبیعی” را منتشر کرد.
این کتاب جدال های بسیار زیادی به پا کرد. چرا که گسترش منطقی نظریه داروین این بود که هومو ساپینس (نوع و جنس انسان های امروزی) شکلی از جانورانند. این نظریه این امکان را مطرح کرد که حتی انسان ها -کاملاً ممکن است که از میمون ها- تکامل پیدا کرده باشند. این ایده ها عقیده غالب درباره جهان طبیعت را ویران کرد و داروین به شدت به ویژه از ناحیه کلیسا مورد حمله قرار گرفت. اما به هر صورت عقاید او به زودی رایج شد، به طوری که نظریه غالب کنونی، نظریه داروین است.
داروین در 19 آوریل 1882 مرد و در صومعه وستمینیستر Westminster دفن شد.
منبع: http://www.bbc.co.uk/history/historic_figures/darwin_charles.shtml