دکتر مونا زارع
شواهد نشان میدهد که هم عوامل محیطی و هم عوامل ژنتیکی نقش مهمی در گسترش بیماری سرطان دارند. تومورهای بدخیم ممکن است از سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض آلودگی های ویروسی، اشعه ماورای بنفش و یا در نتیجه عادت های بد خوردن و آشامیدن ناشی شود. گاهی نیز زمینه ارثی خانوادگی در این امر دخالت دارد.
به طور کلی این نکته که برنامه غذایی ضعیف می تواند عامل مهمی در ایجاد برخی از انواع سرطان ها باشد، مورد پذیرش است. احتمالاً ابتلا به برخی از سرطان ها با تغذیه زیاد از حد موادی مثل چربی در رژیم غذایی افزایش می یابد. در حالی که برخی دیگر از سرطان ها ممکن است ناشی از فقدان برخی از مواد غذایی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مواد غذایی ای که از سرطان پیشگیری و آن را کنترل می کنند، اینجا را کلیک کنید.
بررسی و مطالعه در رژیم های غذایی، به محققین اطلاعاتی درباره نوع عوامل غذایی ای که ممکن است برخی سرطان ها را تحت تأثیر قرار دهند می دهد.
در کشورهای پیشرفته میزان ابتلا به سرطان های کولون و رکتوم و سرطان های وابسته به هورمون مثل سرطان سینه و پروستات نسبتاً بیشتر است. در کشورهای در حال توسعه، میزان سرطان های دهان، شکم، کبد و لگن بیشتر است. عملکرد مواد غذایی خاص روی سلول های سرطانی در محیط آزمایشگاهی، کسب اطلاع از چگونگی تأثیر رژیم غذایی در پیشگیری از سرطان را امکان پذیر ساخته است.
منابع: راهنمای کامل غذاهای شفابخش- نویسنده: آماندا اورسل (متخصص مواد غذایی آمریکا)- مترجم: ساسان مرتضوی/ با نظارت فرزانه حسن زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مقالات مرتبط: