آیا نحوه تولید دارو در جهان تغییر خواهد کرد؟

ترجمه: محمدرضا کریمی

تکنیکی که درحال حاضر صنایع داروسازی جهان برای تولید دارو مورد استفاده قرار می دهند پرخرج و کند است در حالی که با تغییر روش تولید می توان پول زیادی پس انداز کرد و به ساخت داروها سرعت بخشید.

تکنیک به کار رفته در صنایع داروسازی تولید دسته ای است. در فرایند تولید دسته ای مواد تشکیل دهنده داروها، اغلب پودرها، پی در پی و به شیوه غیر متصل اضافه می شوند. این فرایند بیشتر شبیه به کار نانوایی است تا یک آزمایشگاه مدرن شیمی.

به این ترتیب باوجود مقادیر عظیم پولی که برای کشف دارو خرج می شود، صنایع داروسازی به خاطر مدل قدیمی و نحوه ساخت محصولاتشان شهرت خوبی ندارند.

گروهی از محققان با همکاری یک کمپانی داروسازی سوییسی به نام نوارتیس ثابت کرده اند که با یک خط تولید پیوسته که در آن چندین فرایند شیمیایی جدید یکپارچه می شود می توان داروها را با سرعت و کیفیت بهتر و با شیوه ای کم خرج تر ساخت. این روش تولید سریع حتی می تواند فرصت های بیشتری را برای کشف داروهای اولیه ایجاد کند.

درنتیجه با انجام نوآوری در یک فرایند تولید پیوسته می توان پول پس انداز کرد و به ساخت داروها سرعت بخشید.

در اوایل سال 2012، جوزف جیمز مدیرعامل نوارتیس گفت که شرکتش قصد دارد تا سال 2015 یک کارخانه تولید پیوسته را در مقیاس تجاری بسازد. به این ترتیب این کمپانی اولین شرکتی خواهد بود که در این مسیر قدم گذاشته است. سایر کمپانی های داروسازی هم درحال سرمایه گذاری و تحقیقات در زمینه تولید پیوسته هستند.

امتیاز به مطلب

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

To top