دکتر محمدرضا کریمی
آیا می دانید که صحبت کردن با تلفن همراه بدون رعایت نکات ایمنی چه عوارض جانبی ای دربرخواهد داشت؟
امواج پخش شده از تلفن همراه از نوع امواج رادیویی قوی هستند. امواج رادیویی با فرکانس بالا برای بدن انسان مضر است و باعث بروز سرطان و بیماری های مغزی می شود.
امواج رادیویی معمولی که در رادیو به کار می رود, خطری برای انسان ندارد. از میان امواج موجود در محیط اطراف ما امواج گوشی تلفن همراه از همه بیشتر سلامت انسان را به خطر می اندازد. زیرا گوشی تلفن همراه با بدن انسان در تماس است. از طرفی عوارض استفاده بیش از اندازه از آن در درازمدت مشخص می شود.
تحقیقات گوناگونی در مورد پیامدهای ناشی از استفاده از تلفن همراه انجام شده است. امواج پخش شده از تلفن همراه روی دستگاه تناسلی اثر گذاشته و باعث ناباروری و کاهش اسپرم در مردان, سقط جنین در مادران و پیدایش ناهنجاری های مادرزادی در جنین می شود. همچنین این امواج دستگاه ایمنی را ضعیف کرده و با اثری که بر قلب به جا می گذارد باعث افزایش فشار خون می شود.
از مهمترین اثرات امواج منتشر شده از تلفن همراه, ایجاد سرطان به ویژه سرطان مغز است. البته انواع گوناگونی از سرطان ها مانند سرطان حلق, سینه, مری, بیضه و… در افرادی که در برابر پرتو قرار گرفته اند گزارش شده است.
افرادی که به میزان بیشتری از تلفن همراه استفاده می کنند, دچار سردرد یا دردهایی در ناحیه آرواره, گردن, بازوها و شانه ها می شوند. همچنین شیوع تهوع, سرگیجه و خستگی در این گونه افراد بیشتر است. با توجه به این که دستگاه عصبی در کودکان در حال رشد است, جذب انرژی در بافت سر آنها بیشتر است. برای همین کودکان در مقایسه با بزرگسالان در مقابل امواج آسیب پذیرتر هستند. التهاب پرده مغز و تورم عصب شنوایی نیز در افرادی که در برابر پرتو قرار گرفته اند گزارش شده است.
توصیه های ایمنی:
الف- تا حدامکان از تلفن معمولی استفاده شود.
ب- زمان مکالمه به حداقل رسانده شود.
ج- بهتر است از گوشی های مجهز به هندزفری (handsfree) بهره گرفت.
د- از نگهداری تلفن همراه در مجاورت بافت هایی که فعالیت الکتریکی دارند مثل قلب و مغز اجتناب شود.
ه- حتی الامکان کودکان از تلفن همراه استفاده نکنند.
منبع عکس: