حمیده احمدیان راد
ممکن است شمایی که این مطلب را می خوانید در سن بلوغ باشید. شما با خواندن این مطلب درک می کنید که بسیاری از والدین و نیز مدارس نحوه مواجه شدن با این پدیده را در شما نمی دانند. همچنین در این مطلب با بعضی از ویژگی های دوران بلوغ آشنا می شوید. اما بخشی از مطلب به والدین و مدارس اختصاص دارد. خود شما می توانید از طریق راهکارهای این مطلب به والدینتان بیاموزید که چگونه با این پدیده مواجه شوند.
روانشناسی تعریف می کند پدر و مادری به او مراجعه کردند که با تزریق هورمون تلاش کرده بودند بلوغ دخترشان را به تأخیر بیندازند. چون نمی دانستند چگونه با این مسأله مواجه شوند! اما مشکلی که پیش آمد این بود که مشاور مدرسه درباره دوران بلوغ صحبت کرده و چشم او را به حقایقی بازکرده بود و در نتیجه آنها سراسیمه شده بودند.
مشاور دیگری تعریف می کند که پسری در سن بلوغ به خاطر حرفی که در مدرسه به زبان آورده بود، به شدت مجازات می شود و در آستانه اخراج قرارمی گیرد. درنتیجه پدر و مادرش او را که از این بابت به شدت دچار بحران روحی شده بود به نزد وی می آورند.
بسیاری از والدین همراه و راهنمای خوبی برای فرزندانشان که در دوران بلوغ اند، نیستند. ضمن این که به قول یک جامعه شناس، بسیاری از والدین وظیفه حفاظتی خود را به خاطر اعتمادشان به دولت رهاکرده و همه چیز را به مدارس سپرده اند. در این شرایط اگر مدارس نیز نحوه مواجهه درست با این دسته از دانش آموزان را ندانند، آنها رها و چه بسا سرکوب می شوند. به این ترتیب انحرافات و افراط و تفریط و حتی جذب در شبکه های مجرم دور از انتظار نیست.
اتفاقی که به وفور در خانواده ها و مدارس رخ می دهد این است که آنها به محض مشاهده کوچک ترین رفتاری که ممکن است در دوران بلوغ طبیعی باشد به برخورد خشن متوسل می شوند. درحالی که به عقیده روانشناسان این نحوه برخورد به پنهان کاری می انجامد و در این شرایط کاملاً از کنترل خارج می شود.